//10 orodij za začetnike

10 orodij za začetnike

Čeprav obstaja veliko strani z tehnikami in nasveti za šivanje, pa je vseeno nekje treba začeti. Spodaj smo vam sestavili seznam osnovnih potrebščin za šivanje, oziroma patchwork.

1. Škarje za blago in manjše škarjice

Vsaka šivilja potrebuje kvaliteten par škarij za rezanje papirnih krojev, blaga in mest kjer z nožkom ne more. Izberite lahek par, ki udobno paše v vašo roko, ampak je vseeno dovolj dolg da enostavno režete blago. Obstaja veliko znamk in tipov škarij, vzemite kar se vam najbolje poda. Uporaba škarij za rezanje papirja in drugih stvari skrha rezilo, tako je rezanje blaga in nitk težje. Škarje za blago uporabljajete samo za to.

Manjši par škarij pa pride prav za rezanje nitk in manjše, lažje se jih prenaša, pridejo pa prav pri rezanju manjših nitk in koškov blaga.

2. Nožek z okroglim rezilom in nadomestna rezila

Dve najpogostejši velikosti (premer) rezila sta 45mm in 60mm. Večji je primeren za rezanje več plasti hkrati in linije so bolj ravne, 45mm pa nudi večjo varnost pri rezanju in lažje vijuganje. Manjše velikosti (18mm in 28mm) so bolj primerne za rezanje aplikacij prostoročno in kroge.

Ko se rezila skrha, ga enostavno zamenjate, s tem pa ohranjate lepo ostro rezanje.