//Bargello – galerija odej

Bargello – galerija odej

Bargello tehnika je zanimiva tehnika patchwork-a, polna gibanja in krivulj, pa tudi optičnih prevar. Valovi, krivulje in druge oblike se elegantno mešajo po vsem patchworku. Te odeje izgledajo neverjetno zapletene in težke za izdelavo, vendar to ne drži v celoti.

Bargello 4x

 Kaj je Bargello tehnika?

Bargello krpanka je narejena iz trakov blaga, ki so sešiti skupaj da ustvarijo večji vzorec. Ti vzorci so primerni tudi za začetnike na področju patchwork-a, saj vsebujejo samo ravni šiv. Bargello je zabavna in igriva tehnika, v kateri uživajo tudi izkušeni ustvarjalci.

Skrivnost Bargella je v barvah blaga.

Uporabijo se lahko vse barve blaga, od svetlih do temnejših odtenkov. Ko izbiramo barve imamo veliko možnosti, največkrat pa se odločimo za en odtenek ene barvne družine. Druga možnost sta dve komplementarni barvi. Blago z majhnimi vzorčki pride bolje do izraza, izvrstno pa se obnese tudi Bali Batik blago.

Bargello patchwork je narejen na poseben način.

Trakovi so razrezani po specifični širini in potem zašiti skupaj. Trakovi so potem zašiti skupaj v večjo celoto, potem pa razrezani prečno. Tvorimo lahko različne vzorce, od diamantov, src do plamenov in drugih.

Spodaj pa nekaj naših preteklih Bargello odej 🙂