//Tehnika vitraž, dvojna igla

Tehnika vitraž, dvojna igla

Šivanje z dvojno iglo

V tem prispevku pa več o šivanju z dvojno iglo in sukancem. Uporabili bomo tehniko vitraž za ponazoritev.
Tehnika je zelo zabavna in ima precej variant, najbolj popularna uporaba pa je ravno v tehniki vitraž. Če se tehnike želite naučiti, se nam lahko tudi pošljete povraševanje, tečaj organiziramo po dogovoru, ko se nabere dovolj prijav.

Vitraž, primeri

Uporabili bomo lepljiv bombažni trak, lahko pa jih narežemo, zarobimo tudi sami, širina traku je približno 0,5-0,6cm.

Montirajte oba sukanca na šivalni stroj, nekatere mašine imajo trajno mesto za drugi sukanec, za druge mašine pa je treba imeti posebni dodatek.Šivalni stroj

Potem pa vdenite obe nitke skupaj skozi vrhnjo tačko, potem pa ju ločite in skozi oba uhlja dvojne igle. Imeti morate samo en čolniček in 2 vrhnja sukanca, dolžino šiva nastavite na 3.

Nastavek, dvojna igla

Vaja dela mojstra

Nalikajte kratek konček traku na odpadno blago, vadite vaše šivanje dokler ne nastavite mašine na optimalne nastavitve. Nitka mora biti ravno prav zategnjena. Če je trak (blago) debel, potem je fino zategovati malo manj.

Takole pa bi šiv moral izgledati na zadnji strani;

Šiv, zadaj

 

Obstajata dva načina za izdelavo vitraža;

1. Uporabimo trak z lepilom in ga nalepimo na blago, potem pa z dvojno iglo prešijemo trak, včasih se trakovi tudi prekrivajo. Preveriti moramo samo, ali je trak pralen ali ne, ter iz katerega materiala. Ta metoda je dobra za krivulje in zaobljene oblike.

Blazina vitraž, krivulje

2. Drugi način je, da izdelamo klasični patchwork, in potem zašijemo delčke traku po šivih. Trakove razrežemo točno in potem zašijemo, delček za delčkom. Trakove je vseeno treba prekriti na koncih, da se v prihodnje ne bodo cufali. Drugi način je lažji, če ste šele začetnik v patchwork-u ali šivanju.

Blazina, vitraž

Slike in postopek načina #2;

Postopek 2, vitraž