//Tehnika Rick Rack

Tehnika Rick Rack

Vijugasti “Rick Rack”

Rick Rack je starejša tehnika, ki se vsake toliko pojavi in obudi. V šivanje doda zakrivljene in vijugaste elemente, pokrasi lahko katerikoli izdelek, na sredini pa je lahko tudi krožna oblika.

V tem prispevku si bomo pobliže pogledali kako uporabiti Rick Rack na zaobljenem propeler bloku. Priporočamo uporabo poliesterskega sukanca, saj se ob likanju ne bo stopil, ko bo likalnik nastavljen na temperaturo za bombaž. Sukanec pa je tudi mehek in gibek.

Koraki Rick Rack

  1. Pripravite in povečajte kroj na željeno velikost. Izrežite iz plastike odporne na vročino kroje od A-F, ter potem izrežite blago po kroju, pustite 1cm za šiv. Razrežite cik-cakast (rick rack) trak na 15cm dolge trakove.
  2. Pribuckajte kroj na likalno desko, postavite in zabuckajte delček A na kroj in poravnajte. Z vodotopnim lepilom prilepite cik cakast trak kot vidite na sliki 2, tako da bo center traku na črti za šiv. Pritisnite trak in počakajte da se lepilo posuši.
  3. Oblecite delček šablone v blago in zalikajte
  4. Prelepite del B čez cik cakast trak, ter potem C čez B, ter poravnajte. Uporabite za vse 4 dele.
  5. Pripravite mašino in sukanec ter odprto tačko (open-toe foot). Nastavite na kratek šiv ter aplicirajte z mašino del B na A ob obrnjenem robu. Na koncu in začetku šiva zašijte še posebaj dobro. Po istem postopku aplicirajte del C na B, ponovite za vse štiri enote.
  6. Prišijte del D na eno stran vsake enote, vrh zamaknite za 1cm kot je prikazano. Šiv bi moral pasti v razpoko, ki se pojavi ob stiku dveh blagov. Pritisnite šiv proti D.
  7. Združite enote kot je pokazano, zalikajte šiv proti delu D.
  8. Šivanje sredinskega kroga

 

 

 

 


Opis je samo predstavitev tehnike, če imate interes za učenje te tehnike, nam prosimo pišite na naš kontakt.

Želimo vam lep dan !