Nasveti za uporabo in vzdrževanje

Paper Piecing - Papirna tehnika

Povezava do izvornih navodil v angleščini.

Preden začnete:

Natisnite papirnato predlogo (povezava tukaj) v dejanski velikosti. Ne glede na vaše nastavitve računalnika boste imeli nastavitev v meniju tiskalnika, da boste lahko natisnili v dejanski velikosti. Ta del je ključen, saj želite, da je predloga ravno prave velikosti, preverite tako, da izmerite 1 testni kvadrat.

Dolžino šiva skrajšajte na 1,5 (ali približno 20 šivov na 2,54 cm) po celotnih delčkih in poskrbite, da boste vse šive zavarovali tako, da boste na začetku in koncu vsakega šiva naredite hrbtne šive.

Uporabite odprto šivalno nogo, če jo imate.
Takoj, ko se počutite bolj samozavestni pri tej tehniki, je to lahko dobra tehnika za natančno postavitev tkanine. Kot začetnik pa raje ne uporabljajte takoj zelo težkih vzorcev.

Ustvarjalni material:
  • Prym komplet bucik s ploščato glavo v obliki rožic
  • Šiviljske škarje
  • Aqua lepilni marker
  • Prym Love krožni nož (45mm)
  • Prym Love vrtljivo podlogo za rezanje
  • Prym trikotno 60° ravnilo
  • Univerzalno ravnilo
  • Prym mini parni likalnik
Natisnite nekaj predlog in jih odrežite na približno 6 kvadratov (slika 1. spodaj)
Pripravite si blago (ko ste bolj vešči lahko tudi ponovno uporabite manjše ostanke tkanin)

Tkanine: 3 kvadrate (1x), 2x3 pravokotnike (4x) in 3x4,5 pravokotnike (4x)



Sestavljanje ekonomičnega bloka (4’’):

Vzemite eno od svojih paprinatih predlog in jo položite predse, da je del na katerem so napisane številke in oblike obrnjen navzdol. Sedaj vzemite enega od vaših kvadratkov tkanine in ga položite na sredino kocke, da je prava stran obrnjena navzgor. Pokriti morate celotni del s številko 1 in tudi vsaj ¼ okoli tega dela. Poskrbite, da tkanina ostane na mestu, lahko si pomagate z malo lepila, da ga pomažete po narobni strani tkanine in nežno pritisnete na papirnato predlogo.



Sedaj vzemite 2’’ x 3” pravokotnik in ga položite na vrh kvadrata, da je prava stran obrnjena navzdol. Tako sta sedaj prava stran kvadrata in pravokotnika obrnjeni druga proti drugi. Položite pravokotnik tako, da ena od 3’’ strani prekiriva črto med 1 in 2 delom za približno ¼ in zabodite mesto z buciko.
Nasvet: ko boste dovolj vešči s to tehniko lahko namsto bucik uporabite le vaše prste. Zagotovite si, da je dolžina vijaka vašega šivalnega stroja skrajšana na 1,5 in če imate odprto stopalo noge, je to odlična priložnost, da jo uporabite, saj vam omogoča jasen pogled na črte, ki jih boste zašili.
Obrnite vašo papirnato predlogo kamor ste namestili kvadrat in pravokotnik, da je stran z številkami in črtami obrnjena navzgor. Zdaj šivajte točno na vrhu črte, ki ločuje del 1 in 2, začnite nekaj šivov pred in končajte nekaj šivov po koncu črte.



Zložite nazaj odsek 2 predloge vzdolž črte za šiv (kasneje vedno zložite nazaj zadnji odsek, ki je bil pravkar dodan). Postavite predlogo na podlogo za rezanje z zložljivim odsekom 2 na vrhu. Zdaj pa obrežite nazaj odvečno od šiva na 1/4'' in zavrzite ostanke.



Prepognite čez pravokotnik in dobro pritisnite z likalnikom. Vendar ne uporabljajte pare, saj se lahko vaša predloga papirja zguba ali celo raztopi. Oddelka 1 in 2 sta zdaj končana.



Vzemite svoj drugi 2'' x 3'' pravokotnik in ga postavite na vrh, pravo stran obrnite navzdol. Ponovite korake od 2 do 5,da končate oddelek 3.


Ponavljajte dokler niso vsi oddelki končani. Obrežite po črtkani črti in ste končali.



Nasvet: Ne odstranite še papirja, saj bo predloga pomagala tudi kot vodilo za sešitje vseh koščkov skupaj. Ko končate pa lahko odstranite papir s pomočjo pincete.

O Trgovini Krpanke®

Začetki Trgovine z patchwork blagom segajo v leto 2011, ko smo imeli trgovino v Škofji Loki. Naša ponudba zajema metrsko blago in šiviljski pribor za patchwork.

Kvaliteta bombažnega blaga je idealna za patchwork - krpanke. Na zalogi imamo tudi druge vrste blaga in medvloge; lan, bombažni jersey, minky, bombažna platna in bombažne prevešanke.

Veseli bomo vašega obiska!


DELOVNI ČAS - Normalno odprto, ob vstopu je obvezna zaščitna maska in medosebna razdalja 2m. 
Ponedeljek 16:00 - 19:30
Torek 10:00 - 19:30
Sreda 10:00 - 19:30
Četrtek 10:00 - 19:30
Petek 16:00 - 19:30
Sobota 08:00 - 12:00
Nedelja Zaprto


Več o trgovini
Vse pravice pridržane © Krpanke 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Krpanke.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.