Nasveti za uporabo in vzdrževanje

Tehnika Rick Rack

Rick Rack je starejša tehnika, ki se vsake toliko pojavi in obudi. V šivanje doda zakrivljene in vijugaste elemente, pokrasi lahko katerikoli izdelek, na sredini pa je lahko tudi krožna oblika.
V tem prispevku si bomo pobliže pogledali kako uporabiti Rick Rack na zaobljenem propeler bloku. Priporočamo uporabo poliesterskega sukanca, saj se ob likanju ne bo stopil, ko bo likalnik nastavljen na temperaturo za bombaž. Sukanec pa je tudi mehek in gibek.
  1. Pripravite in povečajte kroj na željeno velikost. Izrežite iz plastike odporne na vročino kroje od A-F, ter potem izrežite blago po kroju, pustite 1cm za šiv. Razrežite cik-cakast (rick rack) trak na 15cm dolge trakove.
  2. Pribuckajte kroj na likalno desko, postavite in zabuckajte delček A na kroj in poravnajte. Z vodotopnim lepilom prilepite cik cakast trak kot vidite na sliki 2, tako da bo center traku na črti za šiv. Pritisnite trak in počakajte da se lepilo posuši.
  3. Oblecite delček šablone v blago in zalikajte
  4. Prelepite del B čez cik cakast trak, ter potem C čez B, ter poravnajte. Uporabite za vse 4 dele.
  5. Pripravite mašino in sukanec ter odprto tačko (open-toe foot). Nastavite na kratek šiv ter aplicirajte z mašino del B na A ob obrnjenem robu. Na koncu in začetku šiva zašijte še posebaj dobro. Po istem postopku aplicirajte del C na B, ponovite za vse štiri enote.
  6. Prišijte del D na eno stran vsake enote, vrh zamaknite za 1cm kot je prikazano. Šiv bi moral pasti v razpoko, ki se pojavi ob stiku dveh blagov. Pritisnite šiv proti D.
  7. Združite enote kot je pokazano, zalikajte šiv proti delu D.
  8. Šivanje sredinskega kroga 

O Trgovini Krpanke®

Začetki Trgovine z patchwork blagom segajo v leto 2011, ko smo imeli trgovino v Škofji Loki. Naša ponudba zajema metrsko blago in šiviljski pribor za patchwork.

Kvaliteta bombažnega blaga je idealna za patchwork - krpanke. Na zalogi imamo tudi druge vrste blaga in medvloge; lan, bombažni jersey, minky, bombažna platna in bombažne prevešanke.

Veseli bomo vašega obiska!


DELOVNI ČAS - Normalno odprto, ob vstopu je obvezna zaščitna maska in medosebna razdalja 2m. 
Ponedeljek 16:00 - 19:30
Torek 10:00 - 19:30
Sreda 10:00 - 19:30
Četrtek 10:00 - 19:30
Petek 16:00 - 19:30
Sobota 08:00 - 12:00
Nedelja Zaprto


Več o trgovini
Vse pravice pridržane © Krpanke 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Krpanke.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.