Nasveti za uporabo in vzdrževanje

Tehnika vitraž, dvojna igla

Šivanje z dvojno iglo

V tem prispevku pa več o šivanju z dvojno iglo. Uporabili bomo tehniko vitraž za ponazoritev.
Tehnika je zelo zabavna in ima precej variant, najbolj popularna uporaba pa je ravno v tehniki vitraž. Če se tehnike želite naučiti, se nam lahko tudi pošljete povraševanje, tečaj organiziramo po dogovoru, ko se nabere dovolj prijav.

Uporabili bomo lepljiv bombažni trak, lahko pa jih narežemo, zarobimo tudi sami, širina traku je približno 0,5-0,6cm.

Montirajte oba sukanca na šivalni stroj, nekatere mašine imajo trajno mesto za drugi sukanec, za druge mašine pa je treba imeti posebni dodatek.




Potem pa vdenite obe nitke skupaj skozi vrhnjo tačko, potem pa ju ločite in skozi oba uhlja dvojne igle. Imeti morate samo en čolniček in 2 vrhnja sukanca, dolžino šiva nastavite na 3.



Vaja dela mojstra

Nalikajte kratek konček traku na odpadno blago, vadite vaše šivanje dokler ne nastavite mašine na optimalne nastavitve. Nitka mora biti ravno prav zategnjena. Če je trak (blago) debel, potem je fino zategovati malo manj.

Takole pa bi šiv moral izgledati na zadnji strani;



Obstajata dva načina za izdelavo vitraža;

1. Uporabimo trak z lepilom in ga nalepimo na blago, potem pa z dvojno iglo prešijemo trak, včasih se trakovi tudi prekrivajo. Preveriti moramo samo, ali je trak pralen ali ne, ter iz katerega materiala. Ta metoda je dobra za krivulje in zaobljene oblike.



2. Drugi način je, da izdelamo klasični patchwork, in potem zašijemo delčke traku po šivih. Trakove razrežemo točno in potem zašijemo, delček za delčkom. Trakove je vseeno treba prekriti na koncih, da se v prihodnje ne bodo cufali. Drugi način je lažji, če ste šele začetnik v patchwork-u ali šivanju.

O Trgovini Krpanke®

Začetki Trgovine z patchwork blagom segajo v leto 2011, ko smo imeli trgovino v Škofji Loki. Naša ponudba zajema metrsko blago in šiviljski pribor za patchwork.

Kvaliteta bombažnega blaga je idealna za patchwork - krpanke. Na zalogi imamo tudi druge vrste blaga in medvloge; lan, bombažni jersey, minky, bombažna platna in bombažne prevešanke.

Veseli bomo vašega obiska!


DELOVNI ČAS - Normalno odprto, ob vstopu je obvezna zaščitna maska in medosebna razdalja 2m. 
Ponedeljek 16:00 - 19:30
Torek 10:00 - 19:30
Sreda 10:00 - 19:30
Četrtek 10:00 - 19:30
Petek 16:00 - 19:30
Sobota 08:00 - 12:00
Nedelja Zaprto


Več o trgovini
Vse pravice pridržane © Krpanke 2020, izdelava MMStudio
zapri Na spletnih straneh Krpanke.si uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.